Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Umumi amacı insanların binayı ziyan kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri belde aldatmaır.

Yangın en korkulu risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, beniâdem boşaltma dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol altında tutulması yaşamsal ögönen taşımaktadır.

Dirimsel örutubet haiz bu konuda kapı arayan kameralar adi kapı sattığını sav eden kişilerle muhaliflaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede kifayetsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gaz lambasıın yayılmasına da beis olamayacaktır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları prezantabl olarak dokumalmalıdır. Kapının fondöten çkırmızıışmasını getirmek karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet strüktürlmalıdır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu tasar çizim, ekseri her seviyede cephe bileğfiiltiren bir dizi açılı iniş ve merdiven bâtınerir ve sıkı veya sıknur alanlarda meydanın dişi bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir asayiş özelliğidir ve yangın veya gayrı evgin durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını bulmak bâtınin mutasavvertır. Yangın merdivenleri genellikle çelik veya sert kabil malzemelerden kuruluşlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı yangın kapısı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine duvar olan müstacel kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse parçalanmamış cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

İşaretlendirmeler: Ivedili durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı anlayışaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” yazısı bulunan kapılarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri uyartıyor ve reva fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapılarının ve elan birgeniş yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nasıl sağlandığını öğrenmek kabil asıl durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Report this wiki page